User Tools

Site Tools


nl:symmetry:option_save_as

This is an old revision of the document!


Menukeuze "Bewaren als"


  • Wanneer u de menukeuze “Bewaren als” kiest om een bestand op te slaan op uw computer of uw lokale netwerkt, dan zal u dat bestand een nieuwe naam kunnen toekennen, zelfs wanneer u een bestaand bestand geopend hebt. U kan ook de oorspronkelijke naam opnieuw invoeren, of een bestaande bestandsnaam aanklikken in de bestandenlijst die u ziet. In zo een geval zal uw computer u waarschuwen dat het bestand al bestaat, en u vragen of u het bestaande bestand wil overschrijven.

  • De menukeuze “Bewaren als” geeft ook toegang tot het commentaarveld onderaan. Dat biedt u ook de mogelijkheid om de “Bewaren als” menu-optie te gebruiken om een bestand op te slaan onder zijn oorspronkelijke naam, maar commentaar toe te voegen of de oorspronkelijke commentaar te wijzigen.
  • Voor meer informatie over de verschillende onderdelen van het Layout bewaren venster verwijzen we u graag naar de uitleg over de menukeuze Bewaren.

Noten

  • De menukeuzes “Bewaren” en “Bewaren als ” zijn sterk vergelijkbaar met de optie “Project bewaren als”. Met de menukeuze Project bewaren als worden alle bestanden die in het job-bestand voorkomen mee gekopieerd in eenzelfde map. Op die manier zal Symmetry, wanneer u later een bestaande job opent, niet op zoek moeten gaan naar die bestanden.
    Beeldt u zich in dat u een job-bestand naar een andere computer doorstuurt. Als dat job-bestand clipart of een lettertype bevat die zich enkel op uw oorspronkelijke computer bevinden, dan zal de andere computer die bestanden niet kunnen openen om ze in te voegen in het gekopieerde job-bestand. Maar als u het project bewaart, dan zal u alle bestanden die u in het job-bestand gebruikt mee doorsturen naar de nieuwe computer. Die zal dan ook alle ingevoegde bestanden mee kunnen openen met de job, en de job op die manier volledig kunnen uitvoeren.
nl/symmetry/option_save_as.1654174932.txt.gz · Last modified: 2022/06/02 15:02 by jan.vangelder