User Tools

Site Tools


nl:symmetry:option_save_as

Menukeuze "Bewaren als"


  • Wanneer je de menukeuze “Bewaren als” kiest om een bestand op te slaan op je computer of je lokale netwerk, dan zul je dat bestand een nieuwe naam kunnen toekennen, zelfs wanneer je een bestaand bestand geopend hebt. Je kunt ook de oorspronkelijke naam opnieuw invoeren, of een bestaande bestandsnaam aanklikken in de bestandenlijst die je ziet. In zo een geval zal je computer je waarschuwen dat het bestand al bestaat, en je vragen of je het bestaande bestand wilt overschrijven.

  • De menukeuze “Bewaren als” geeft ook toegang tot het commentaarveld onderaan. Dat biedt je ook de mogelijkheid om de “Bewaren als” menu-optie te gebruiken om een bestand op te slaan onder zijn oorspronkelijke naam, maar commentaar toe te voegen of de oorspronkelijke commentaar te wijzigen.
  • Voor meer informatie over de verschillende onderdelen van het Layout bewaren venster verwijzen we je graag naar de uitleg over de menukeuze Bewaren.

Noten

  • De menukeuzes “Bewaren” en “Bewaren als ” zijn sterk vergelijkbaar met de optie “Project bewaren als”. Met de menukeuze Project bewaren als worden alle bestanden die in het job-bestand voorkomen mee gekopieerd in eenzelfde map. Op die manier zal Symmetry, wanneer je later een bestaande job opent, niet op zoek moeten gaan naar die bestanden.
    Beeld je in dat je een job-bestand naar een andere computer doorstuurt. Als dat job-bestand clipart of een lettertype bevat die zich enkel op je oorspronkelijke computer bevinden, dan zal de andere computer die bestanden niet kunnen openen om ze in te voegen in het gekopieerde job-bestand. Maar als je het project bewaart, dan zul je alle bestanden die je in het job-bestand gebruikt mee doorsturen naar de nieuwe computer. Die zal dan ook alle ingevoegde bestanden mee kunnen openen met de job, en de job op die manier volledig kunnen uitvoeren.
nl/symmetry/option_save_as.txt · Last modified: 2025/02/11 21:44 by erik.ketele