This is an old revision of the document!
Details
De menu-optie “Bewaren” werkt op twee manieren, afhankelijk van de initiële situatie:
Wanneer u een bestaande job opent en wijzigt, en vervolgens Bewaren kiest, dan wordt de gewijzigde versie van het bestand onmiddellijk bewaard onder dezelfde bestandsnaam.
Wanneer u een nieuwe job gecreëerd hebtAfter creating a new job from scratch, dan zal Symmetry een Save Layout venster openen, zoals hiernaast afgebeeld. In dat venster hebt u meerdere keuzemogelijkheden ter beschikking:
Noten
Wanneer u een al bestaande job wil opslaan met dezelfde naam, maar u wil ook het
Commentaar-veld aanpassen, maak dan gebruik van de
Bewaren als menukeuze. Idem dito wanneer u de originele naam wil behouden, maar het bestand in een andere locatie opslaan.
De “
Bewaren” en “
Bewaren als” menukeuzes zijn sterk vergelijkbaar met de optie “
Project Bewaren Als”. Met
Project Bewaren Als, worden alle bestanden die in het .job-bestand gebruikt worden, opgeslagen in één map. Op die manier hoeft Symmetry, wanneer je die job later opnieuw opent, niet “op zoek te gaan” naar die bestanden.
Stelt u zich voor dat u een jobbestand doorstuurt naar een andere computer. Als die job clipart of een lettertype bevat die zich enkel op uw oorspronkelijke computer bevinden, dan zal die andere computer die bestanden niet kunnen openen om ze in te voegen in het jobbesstand. Maar wanneer u het
project opslaat, dan zullen ook alle ingevoegde bestanden meegestuurd worden naar de nieuwe computer, die die bestanden dan ook zal kunnen openen en de graveerjob op een correcte manier kunnen uitvoeren.