Details
De menu-optie “Bewaren” werkt op twee manieren, afhankelijk van de initiële situatie:
Wanneer je een bestaande job opent en wijzigt, en vervolgens Bewaren kiest, dan wordt de gewijzigde versie van het bestand onmiddellijk bewaard onder dezelfde bestandsnaam.
Wanneer je een nieuwe job gecreëerd hebt dan zal Symmetry een Save Layout venster openen, zoals hiernaast afgebeeld. In dat venster heb je meerdere keuzemogelijkheden ter beschikking:
Noten
Wanneer je een al bestaande job wilt opslaan met dezelfde naam, maar je wilt ook het
Commentaar-veld aanpassen, maak dan gebruik van de
Bewaren als menukeuze. Idem dito wanneer je de originele naam wilt behouden, maar het bestand in een andere locatie opslaan.
De “
Bewaren” en “
Bewaren als” menukeuzes zijn sterk vergelijkbaar met de optie “
Project Bewaren Als”. Met
Project Bewaren Als, worden alle bestanden die in het .job-bestand gebruikt worden, opgeslagen in één map. Op die manier hoeft Symmetry, wanneer je die job later opnieuw opent, niet “op zoek te gaan” naar die bestanden.
Stel je voor dat je een jobbestand doorstuurt naar een andere computer. Als die job clipart of een lettertype bevat die zich enkel op je oorspronkelijke computer bevinden, dan zal die andere computer die bestanden niet kunnen openen om ze in te voegen in het jobbesstand. Maar wanneer je het
project opslaat, dan zullen ook alle ingevoegde bestanden meegestuurd worden naar de nieuwe computer, die die bestanden dan ook zal kunnen openen en de graveerjob op een correcte manier kunnen uitvoeren.