User Tools

Site Tools


nl:symmetry:option_save

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
nl:symmetry:option_save [2022/05/06 14:22]
jan.vangelder
nl:symmetry:option_save [2025/02/11 21:36] (current)
erik.ketele
Line 5: Line 5:
 ==== Details ==== ==== Details ====
  
-{{ :nl:symmetry:save_layout.png?700|}}De menu-optie "Bewaren" werkt op twee manieren, afhankelijk van de initiële situatie:+{{ :nl:symmetry:save_layout.png?750|}}De menu-optie "Bewaren" werkt op twee manieren, afhankelijk van de initiële situatie:
  
-  - Wanneer u een //bestaande job// opent en wijzigt, en vervolgens **Bewaren** kiest, dan wordt de gewijzigde versie van het bestand onmiddellijk bewaard onder dezelfde bestandsnaam.\\ \\  +  - Wanneer je een //bestaande job// opent en wijzigt, en vervolgens **Bewaren** kiest, dan wordt de gewijzigde versie van het bestand onmiddellijk bewaard onder dezelfde bestandsnaam.\\ \\  
-  - Wanneer u een //nieuwe job// gecreëerd hebtAfter creating a new job from scratch, dan zal Symmetry een **Save Layout** venster openen, zoals hiernaast afgebeeld. In dat venster hebt u meerdere keuzemogelijkheden ter beschikking:\\ \\  +  - Wanneer je een //nieuwe job// gecreëerd hebt dan zal Symmetry een **Save Layout** venster openen, zoals hiernaast afgebeeld. In dat venster heb je meerdere keuzemogelijkheden ter beschikking:\\ \\  
-    * **(1)** U kiest de **Locatie** waar u uw bestand wil opslaan. De standaard map om jobs in Symmetry te bewaren heet "**Job files**" en is terug te vinden onder de Symmetry-map (C:\Symmetry\Job files), maar u kan navigeren door alle mappen op uw computer of netwerk en eender welke map kiezen die voor u toegankelijk is. U kan daar zowel het vervolgkeuze menu voor gebruiken dat u opent met het pijltje naar de mapnaam ("**Job Files**" in ons voorbeeld), of via één van de iconen aan de linkerkant: "Snelle Toegang", "Bureaublad", "Bibliotheken" enz. ((Please note that the list of icons on the left can be different, depending on your own computer and/or network configuration.))\\ \\  +    * **(1)** Je kiest de **Locatie** waar je je bestand wilt opslaan. De standaard map om jobs in Symmetry te bewaren heet "**Job files**" en is terug te vinden onder de Symmetry-map (C:\Symmetry\Job files), maar je kunt navigeren door alle mappen op je computer of netwerk en eender welke map kiezen die voor jou toegankelijk is. Je kunt daar zowel het vervolgkeuze menu voor gebruiken dat je opent met het pijltje naar de mapnaam ("**Job Files**" in ons voorbeeld), of via één van de iconen aan de linkerkant: "Snelle Toegang", "Bureaublad", "Bibliotheken" enz. ((Hou er rekening mee dat het lijstje met iconen aan de linkerkant verschillend kan zijn, afhankelijk van je computer- en netwerkconfiguratie.))\\ \\  
-    * **(2)** U voert de **bestandsnaam** in van uw keuze voor het nieuw aangemaakte jobbestand.\\ \\  +    * **(2)** Je voert de **bestandsnaam** van je keuze in voor het nieuw aangemaakte jobbestand.\\ \\  
-    * **(3)** Onder **Commentaar** – het drieregelige veld onderaan het scherm – voegt u de informatie toe die u samen met het bestand wil bewaren. Die informatie kan later helpen om het juiste bestand terug te vinden of om extra informatie op te slaan (de freesbreedte, de aard en de kleur van het graveermateriaal, enz.)\\ \\ {{:en:symmetry:save_layout_2.png?600|}}+    * **(3)** Onder **Commentaar** – het drieregelige veld onderaan het scherm – voeg je de informatie toe die je samen met het bestand wilt bewaren. Die informatie kan later helpen om het juiste bestand terug te vinden of om extra informatie op te slaan (de freesbreedte, de aard en de kleur van het graveermateriaal, enz.)\\ \\ {{:nl:symmetry:save_layout_2.png?650|}}
  
 ==== Noten ==== ==== Noten ====
  
-  * Wanneer u een al bestaande job wil opslaan met dezelfde naam, maar u wil ook het **Commentaar**-veld aanpassen, maak dan gebruik van de **[[option_save_as|Bewaren als]]** menukeuze. Idem dito wanneer u de originele naam wil behouden, maar het bestand in een andere locatie opslaan.+  * Wanneer je een al bestaande job wilt opslaan met dezelfde naam, maar je wilt ook het **Commentaar**-veld aanpassen, maak dan gebruik van de **[[option_save_as|Bewaren als]]** menukeuze. Idem dito wanneer je de originele naam wilt behouden, maar het bestand in een andere locatie opslaan.
  
-  * De "**Bewaren**" en "**Bewaren als**" menukeuzes zijn sterk vergelijkbaar met de optie "**[[option_save_project_as|Project Bewaren Als]]**". With **Save Project As**, all files that are in the .job file are copied to one directory. This way, when Symmetry will open a job file later on, it doesn't have to "find" these files.\\ Imagine you send a .job file to another PC. If that .job contains a clipart or font that is only on your original PC, then the other PC will not be able to open and include it. But, if you save the project, you will send all the files that are used in the .job file to the new PC and it will be able to open it to execute the job.+  * De "**Bewaren**" en "**Bewaren als**" menukeuzes zijn sterk vergelijkbaar met de optie "**[[option_save_project_as|Project Bewaren Als]]**". Met **Project Bewaren Als**, worden alle bestanden die in het .job-bestand gebruikt worden, opgeslagen in één map. Op die manier hoeft Symmetry, wanneer je die job later opnieuw opent, niet "op zoek te gaan" naar die bestanden.\\ Stel je voor dat je een jobbestand doorstuurt naar een andere computer. Als die job clipart of een lettertype bevat die zich enkel op je oorspronkelijke computer bevinden, dan zal die andere computer die bestanden niet kunnen openen om ze in te voegen in het jobbesstand. Maar wanneer je het //project// opslaat, dan zullen ook alle ingevoegde bestanden meegestuurd worden naar de nieuwe computer, die die bestanden dan ook zal kunnen openen en de graveerjob op een correcte manier kunnen uitvoeren.
  
nl/symmetry/option_save.1651839737.txt.gz · Last modified: 2022/05/06 14:22 by jan.vangelder