User Tools

Site Tools


nl:symmetry:option_save

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Next revision
Previous revision
nl:symmetry:option_save [2022/05/06 13:39]
jan.vangelder created
nl:symmetry:option_save [2025/02/11 21:36] (current)
erik.ketele
Line 1: Line 1:
-====== Menukeuze "Bewaar" ======+====== Menukeuze "Bewaren" ====== 
 + 
 +----
  
 ==== Details ==== ==== Details ====
  
-{{ :en:symmetry:save_layout.png?600|}}The save option works in two ways, depending on the starting situation:+{{ :nl:symmetry:save_layout.png?750|}}De menu-optie "Bewaren" werkt op twee manieren, afhankelijk van de initiële situatie:
  
-  - When you open and modify an existing job and then save it, the modified version will be saved under the same filename.\\ \\  +  - Wanneer je een //bestaande job// opent en wijzigt, en vervolgens **Bewaren** kiest, dan wordt de gewijzigde versie van het bestand onmiddellijk bewaard onder dezelfde bestandsnaam.\\ \\  
-  - After creating a new job from scratch, Symmetry will open the **Save Layout** window, as is shown in the example on the right. In that window, you have several options at your disposal:\\ \\  +  - Wanneer je een //nieuwe job// gecreëerd hebt dan zal Symmetry een **Save Layout** venster openen, zoals hiernaast afgebeeld. In dat venster heb je meerdere keuzemogelijkheden ter beschikking:\\ \\  
-    * **(1)** Specify the **Location** where you want to store your job file. The standard folder for saving jobs in Symmetry is the "**Job files**" folder under Symmetry (C:\Symmetry\Job files), but you can browse through all folders on your computer or even network and pick any folder you like. To do so, you can either use the drop-down arrow next to the folder name ("**Job Files**" in our example), or through any of the icons on the left-hand side: "Quick access", "Desktop", "Libraries" etc.((Please note that the list of icons on the left can be different, depending on your own computer and/or network configuration.))\\ \\  +    * **(1)** Je kiest de **Locatie** waar je je bestand wilt opslaan. De standaard map om jobs in Symmetry te bewaren heet "**Job files**" en is terug te vinden onder de Symmetry-map (C:\Symmetry\Job files), maar je kunt navigeren door alle mappen op je computer of netwerk en eender welke map kiezen die voor jou toegankelijk is. Je kunt daar zowel het vervolgkeuze menu voor gebruiken dat je opent met het pijltje naar de mapnaam ("**Job Files**" in ons voorbeeld), of via één van de iconen aan de linkerkant: "Snelle Toegang", "Bureaublad", "Bibliotheken" enz. ((Hou er rekening mee dat het lijstje met iconen aan de linkerkant verschillend kan zijn, afhankelijk van je computer- en netwerkconfiguratie.))\\ \\  
-    * **(2)** Enter the **file name** of your choice for your newly created job file.\\ \\  +    * **(2)** Je voert de **bestandsnaam** van je keuze in voor het nieuw aangemaakte jobbestand.\\ \\  
-    * **(3)** Add any details you might want to remember later on in the 3-line **Comments**  field at the bottom. The information you give here will help you retrieve or recognize your files when you want to consult them later on.\\ \\ {{:en:symmetry:save_layout_2.png?600|}}+    * **(3)** Onder **Commentaar** – het drieregelige veld onderaan het scherm – voeg je de informatie toe die je samen met het bestand wilt bewaren. Die informatie kan later helpen om het juiste bestand terug te vinden of om extra informatie op te slaan (de freesbreedte, de aard en de kleur van het graveermateriaal, enz.)\\ \\ {{:nl:symmetry:save_layout_2.png?650|}}
  
-==== Notes ====+==== Noten ====
  
-  * When you want to save an already existing job under the same name, but with adjusted comments or in another folder, choose the **[[option_save_as|Save as]]** option.+  * Wanneer je een al bestaande job wilt opslaan met dezelfde naam, maar je wilt ook het **Commentaar**-veld aanpassen, maak dan gebruik van de **[[option_save_as|Bewaren als]]** menukeuze. Idem dito wanneer je de originele naam wilt behouden, maar het bestand in een andere locatie opslaan.
  
-  * The "**Save**" and "**Save as**" options are very similar to the "**[[option_save_project_as|Save Project As]]**" option. With **Save Project As**, all files that are in the .job file are copied to one directory. This way, when Symmetry will open a job file later on, it doesn't have to "find" these files.\\ Imagine you send a .job file to another PC. If that .job contains a clipart or font that is only on your original PC, then the other PC will not be able to open and include it. But, if you save the project, you will send all the files that are used in the .job file to the new PC and it will be able to open it to execute the job.+  * De "**Bewaren**" en "**Bewaren als**" menukeuzes zijn sterk vergelijkbaar met de optie "**[[option_save_project_as|Project Bewaren Als]]**". Met **Project Bewaren Als**, worden alle bestanden die in het .job-bestand gebruikt worden, opgeslagen in één map. Op die manier hoeft Symmetry, wanneer je die job later opnieuw opent, niet "op zoek te gaan" naar die bestanden.\\ Stel je voor dat je een jobbestand doorstuurt naar een andere computer. Als die job clipart of een lettertype bevat die zich enkel op je oorspronkelijke computer bevinden, dan zal die andere computer die bestanden niet kunnen openen om ze in te voegen in het jobbesstand. Maar wanneer je het //project// opslaat, dan zullen ook alle ingevoegde bestanden meegestuurd worden naar de nieuwe computer, die die bestanden dan ook zal kunnen openen en de graveerjob op een correcte manier kunnen uitvoeren.
  
nl/symmetry/option_save.1651837153.txt.gz · Last modified: 2022/05/06 13:39 by jan.vangelder